Testsoftware ziet licht aan horizon

Segment gedistribueerde omgevingen leidt marktgroei

De omzet van testsoftware voor gedistribueerde omgevingen groeide vorig jaar met 11,7 procent naar 659 miljoen dollar wereldwijd. Dat meldt onderzoeksbureau IDC. Het voorziet een verdere stijging van die markt naar 1339 miljard in 2008.

Bij gedistribueerde omgevingen valt te denken aan traditionele client/server-applicaties, erp en het volledige spectrum aan internet, intranet en extranet applicaties. De markt voor software om de kwaliteit van deze applicaties te testen daalde nog in 2002, maar leidde vervolgens het herstel van de algehele testsoftwaremarkt. De stijging van 11,7 procent in 2003 was zelfs hoger dan IDC had voorspeld.
Marktleider blijft Mercury dat zijn marktaandeel tot 55,6 procent zag stijgen. Het wordt gevolgd door IBM (22,5 procent) en Compuware (9,7 procent).
Noord-Amerika blijft de dominante gebruiker van testsoftware voor gedistribueerde omgevingen met 62,5 procent van de wereldwijde omzet. West-Europa is goed voor 26,3 procent marktaandeel. De dominante besturingsomgeving in deze markt is duidelijk Windows, met een marktaandeel van 88,9 procent. Unix komt met 9,3 procent op de tweede plaats en geen enkel ander besturingssysteem komt verder dan 1 procent marktaandeel.
 

Vooruitzichten

IDC blijft optimistisch over de toekomst van deze markt. Software is in veel gevallen bedrijfskritisch en wordt steeds complexer, dus zal er altijd behoefte blijven bestaan aan het testen van de kwaliteit. Doordat betere kwaliteit en productiviteit belangrijke kwesties zijn bij gedistribueerde systemen zal dit segment van de testsoftwaremarkt voorlopig het herstel blijven aanvoeren.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.