Corel laat Java niet in de steek

Corel, dat twee weken geleden zijn strategie voor Java wijzigde, laat de programmeertaal niet vallen. Dit verzekerde ceo Michael Cowpland van de softwarefabrikant vorige week. Corel was de eerste producent van softwaresuites die overschakelde naar Java. Door de recente koerswijziging heerst er verwarring over de toekomst van Java bij Corel.

Zo verklaarde Jeff Papows, president van Lotus Developments, dat hij de nieuwe strategie van de softwareproducent niet begrijpt. "Het is allemaal nogal onduidelijk. Ik denk dat dit duidt op een dieper probleem bij Corel." Papows voorspelt dat de Javasuite van Corel pas midden volgend jaar uit zal komen. De lancering stond oorspronkelijk gepland voor dit jaar.
Paul Skillen, vice-president van software-ontwikkeling bij Corel, bevestigt dit. "Onze eerste commerciële Java-clientsoftware komt medio 1998 uit." Hij benadrukt echter dat een bedrijfsversie eerder verkrijgbaar is. Dit pakket is gebaseerd op software met de codenaam Remagen, die het bedrijf vorige week onthulde. Via Remagen worden applicaties op verschillende platformen van 'slanke computers' verbonden met krachtige servers.
Skillen verklaart de vertraging door te wijzen op de wijziging in Corels strategie voor applicatie-ontwikkeling. "We realiseerden ons dat we een andere kant op moesten. Nu concentreren we ons op het leveren van Java-producten met echt nieuwe mogelijkheden, waar mensen voor willen betalen."
Papows van Lotus formuleert dit anders: "Ik vermoed dat er problemen zijn met ontwerp, uitvoering èn de programmeertaal zelf." Deze speculatie wordt onderschreven door Dataquest-analist Chris LeTocq. "Corel laat Java duidelijk niet in de steek. Maar ik denk wel dat ze ontevreden zijn met wat ze nu hebben, gezien een uitstel van 'binnenkort' naar 'medio volgend jaar'." JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker