Sterling koopt Synon voor 79 miljoen dollar

Sterling Software heeft bekendgemaakt via een aandelenruil Synon te willen overnemen voor een bedrag van 79 miljoen dollar. De acquisitie zal naar verwachting volgende maand al afgerond worden. Sterling is leverancier van een reeks ontwikkelomgevingen en Synon is met zijn ontwikkelomgeving 2E specialist op het AS/400-platform.

Volgens Gartner Group is de acquisitie logisch. "De cultuur en strategie van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Bovendien heeft Sterling een goede reputatie om organisaties en technologieën te integreren", aldus het commentaar van Gartner. Dat laatste hebben ze bewezen met de acquisitie van de veel grotere softwaredivisie van Texas Instruments.
Voor Synon betekent de overname een grotere organisatorische stabiliteit, meer management expertise, distributiekanalen en partnerships. De vijfduizend Synon-gebruikers kunnen nog voor jaren rekenen op ondersteuning van Sterling. Synons objectgeoriënteerde hulpmiddel Obsydian concurreert echter met Sterlings Cool Jex. Gartner verwacht dat Sterling op termijn Obsydian-gebruikers zal bewegen over te stappen op een verbeterde versie van Cool Jex.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.