Progress koopt Java-ontwikkelomgeving

Apptivity-tool geschikt voor meerlaagse Java-applicaties

Voor een bedrag van 13 miljoen dollar heeft Progress het piepjonge bedrijf Apptivity gekocht. Volgens Progress is Apptivity de enige tool waarmee meerlaagse Java-applicaties gebouwd kunnen worden. "Op dit moment is Java nog niet groot, in de toekomst zal het echter de standaard object-georiënteerde programmeertaal zijn", aldus Joe Alsop, president van Progress.

Deze acquisitie is om twee redenen belangrijk voor Progress. In een vroegtijdig stadium krijgt het een belangrijk aandeel in de snel groeiende Java-markt en het poetst hiermee zijn imago als innovatief bedrijf op.
Het product wordt niet in de bestaande Progress-tools geïntegreerd, maar volgens Alsop er wel op afgestemd. Apptivity bracht de eerste versie van zijn product nog geen drie maanden geleden op de markt. Toch heeft Progress vertrouwen in het jonge en slechts vijftien medewerkers tellende bedrijf. "Tot op dit moment hebben potentiële klanten terughoudend gereageerd op Apptivity", aldus Alsop die verwacht dat het vertrouwen toeneemt nu er een grotere organisatie achter staat.
Aan de details van de marketing- en verkoopstrategie wordt nog gewerkt. De juridische aspecten van de aankoop worden naar verwachting binnen twee weken afgehandeld. Over ongeveer een à twee maanden zal het Java-product via Progress verkrijgbaar zijn.
Apptivity wordt een productafdeling van Progress. Het bedrijf blijft zelfstandig, overhead-functies als verkoop en administratie zullen naar het moederconcern verhuizen.
Progress-gebruiker GMT uit Diemen is te spreken over de overname. "Wij zien dit als een strategische overname. De openheid van de architectuur neemt hierdoor toe en spreekt ons aan", aldus een woordvoerder. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.