IBM en Sun leggen geschil over J2EE bij

Sun en IBM lijken de strijdbijl te hebben begraven over hun geschil rond J2EE. IBM heeft van Sun een licentie gekregen voor het gebruik van de Java-software.

De twee bakkeleiden over het feit of Suns uitbreidingen op J2EE (Java 2 Enterprise Edition) onder de standaard licentie vallen of niet. IBM eiste dat het zonder extra te betalen alle toevoegingen van Sun aan de programmeertaal mag gebruiken. Sun was bang dat in navolging van Big Blue ook andere bedrijven geen extra licenties voor J2EE zouden willen afsluiten. Op de Java-conferentie in december had Sun zeven licenties uitstaan. Nu claimt het bedrijf 21 zieltjes gewonnen te hebben.
Carl Zetie, een analist verbonden aan de Giga Information Group, bracht in een rapport naar buiten dat de onenigheid tussen IBM en Sun de positie van Java in gevaar bracht. Als het geschil over de licentie niet bijgelegd werd, zou IBM moeten breken met Sun. Omdat IBM veel bedrijven zou meenemen, zouden er rivaliserende versies van Java uitkomen, wat de standaard bedreigt. Dat zou Microsoft wel goed uitkomen nu het met C# (spreek uit C sharp) ook een gooi doet naar een eigen Java-achtige taal.  MS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Maud de Sitter
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.