Indiase IT'ers in Nederland positief over inhuren buitenlanders

Twee Indiase IT'ers die voor Origin in Nederland werken, reageren positief op het voorstel van minister Willem Vermeend van Sociale Zaken om buitenlanders voor hooguit twee jaar naar Nederland te halen. Het lijkt ze echter ook verstandig als de Nederlandse IT-branche het werk naar India verplaatst, in plaats van de werknemers hierheen haalt.

Vermeend van Sociale Zaken stelde vorige week dat tienduizenden buitenlandse werkkrachten ingehuurd mogen worden uit het buitenland, om de tekorten van de ICT-branche tegen te gaan. De experts moeten wel binnen twee jaar vervangen worden door Nederlanders, die door de ICT-branche moeten worden opgeleid.
De twee Indiase werknemers van Origin Ashish Dharap en Tushar Vora zijn het eens met de twee jaar verblijfstijd die Vermeend noemt. Korter kan ook. "Het is niet erg om voor drie of zes maanden naar het buitenland te gaan."
De twee kunnen hun IT-landgenoten de buitenland-ervaring aanraden. "Het is een prachtkans om andere culturen te doorgronden en je visie te verbreden is het absoluut waard."
De twee menen overigens dat bedrijven er verstandig aan doen te onderzoeken of het werk niet naar India verplaatst kan worden, in plaats van de werknemers naar Nederland te halen. Niet alleen vanwege de kosten, ook omdat het begeleiden van een groep buitenlanders het management voor extra taken stelt.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.