Borland komt dit jaar met Java-ontwikkeltool

AMSTELVEEN - In de loop van dit jaar komt Borland met een ontwikkelomgeving voor de programmeertaal Java op de markt. Als codenaam krijgt dit op Borlands eigen Delphi-gebaseerde ontwerpgereedschap de aanduiding 'Latte' mee.Het liefst had Scott McNealy, topman van Sun Microsystems, vorig jaar de hele ontwikkelafdeling van Borland overgenomen. Met dit voorstel heeft hij Borland ook benaderd. Omdat er dan niet veel van het bedrijf over zou blijven, werden beide partijen het eens dat Borland een goed stuk gereedschap voor het bouwen van Java-applicaties op de markt zou brengen.

Even speelde Borland met de gedachte dit ontwikkelgereedschap in de taal Java zelf te bouwen. Het maken van een in Java geschreven ontwikkelomgeving zou echter te veel tijd vergen. Vandaar dat Latte gebaseerd is op Borlands eigen ontwikkelomgeving Delphi.
Op dit moment ontbreekt een goed en veelzijdig hulpmiddel voor het snel bouwen van Inter- en Intranettoepassingen. Met Latte verwacht Borland in dit gat te springen. Latte is een grafische ontwikkelomgeving. Naast een just-in-time Java-compiler bevat het zogenaamde class libraries, Rad-functionaliteit en oplossingen voor database-verbindingen.
Belangrijk onderdeel vormt ook de mogelijkheid om met Latte client/server-software te bouwen waarbij gebruik wordt gemaakt van het World Wide Web.
Wanneer Latte op de markt komt, kan het bedrijf nog niet zeggen. "In ieder geval voor het einde van 1996," luidt het commentaar. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-28T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.