Nederlandse realtime-brug voor C#

Ontwikkelaars van het Nederlandse PTS presenteren komende week op de Embedded Devcon van Microsoft hun oplossing om C#-applicaties realtime te laten werken op Windows CE.

"Windows CE kan dankzij het .Net Compact Framework tegenwoordig ook applicaties draaien die zijn geschreven in C# met Visual Studio.Net", legt ontwikkelaar Maarten Struys van PTS uit. Windows CE is echter realtime, terwijl applicaties in Microsofts raamwerk zijn voorzien van moderne gemakken als een virtuele machine, just-in-time compilatie en automatische 'afvalveropruiming'. "Dat bijt met realtime; je weet niet wanneer bijvoorbeeld de garbage collection plaatsvindt en hoe lang dat duurt."

Heen en weer

Struys en zijn collega Michel Verhagen hebben een manier ontwikkeld om heen en weer te springen tussen de CE-eigen (native) C-code en de C#-software. "Het voordeel van C# is dat je als ontwikkelaar veel productiever kunt zijn", aldus de 'Windows Embedded'-productmanager van PTS. Hij wijst op het grotere gemak bij het maken van een gebruikersinterface, wat in de ingebedde wereld nog niet zo'n algemeen iets is als in de desktop-wereld. "Er is nog veel maatwerk voor ingebedde toepassingen. Dat komt ook door de uiteenlopende hardware, zoals de geheugencapaciteit, en de applicatievereisten."
De hogere productiviteit is niet alleen van belang voor de ontwikkelaar zelf. "Bij ingebedde producten moet de tijd om je product op de markt te krijgen erg kort zijn. Anders is je concurrent er al. Daarnaast moet het ook niet te duur zijn." Struys heeft het overigens niet over ingebedde apparaten zoals telefoons en handcomputers, maar industriële apparatuur.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.