Microsoft introduceert programmeertaal C#

Software-ontwikkelaar Microsoft werkt aan een nieuwe programmeertaal. Dit beweren bronnen rond het bedrijf. Hoewel de onderneming zelf niets bekend heeft gemaakt, is al duidelijk dat de taal C# gaat heten.

Doel van C# is de samenwerking tussen Windows-besturingssystemen en platformen van concurrenten te vereenvoudigen. Microsoft-mensen erkennen dat het concern aan een programmeertaal werkt, maar weigeren vooralsnog een lanceringsdatum te noemen.
C# is een manier om op grafische wijze applicaties en componenten voor webdiensten te bouwen. De programmeertaal moet het mogelijk maken om een code maar één keer te schrijven, ook als die code op verschillende platformen moet draaien. Datzelfde doel wordt - behoorlijk succesvol - nagestreefd door Java, dat IBM en SUN als voornaamste promotors kent. Het is nog niet duidelijk hoe C# moet passen binnen de .Net software-infrastructuur die Microsoft afgelopen week heeft aangekondigd.
Of C# op tijd komt, is echter de vraag. Analisten denken dat Java al te veel momentum heeft opgebouwd. Daarnaast is er ook het alternatief van Visual Basic. Daarnaast betekent een nieuwe taal alleen maar extra opleidingskosten. De vraag is of bedrijven bereid zijn te investeren in die opleidingen, daar waar Java aan hun wensen voldoet.  MS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Maud de Sitter