Top-ontwerper stapt op bij Microsoft

Microsofts top-ontwerper Tod Nielsen heeft besloten de softwarereus te verlaten.Analisten zien een duidelijk verband tussen het vonnis in de Microsoft-antitrustzaak vorige week en het vertrek van Nielsen.

Laatstgenoemde heeft ruim elf jaar bij de onderneming in Redmond gewerkt en was nauw betrokken bij Next Generation Windows Services (Ngws). Hij was verantwoordelijk voor de betrekkingen en communicatie met de software-ontwikkelaarsgemeenschap over tools en systeemdiensten.
Hoewel Nielsen en Microsoft geen nadere details vrijgeven, gaan de analisten ervan uit dat Nielsen opstapt omdat hij geen vertrouwen heeft in een opgesplitst Microsoft, of in ieder geval niet verwacht dat hij in zo'n situatie prettig kan werken. De opvolging van Nielsen binnen Microsoft is een lastige zaak. Daarvoor moet de onderneming iemand vinden die niet alleen beschikt over de kennis, kwaliteiten en ervaring van Nielsen, maar ook over voldoende 'politieke' slimheid om te overleven in het tijdperk na de opsplitsing. Het is een teken aan de wand dat in het geruchtencircuit namen circuleren als die van Bill Gates, Steve Ballmer en Paul Maritz.  JBR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Jeroen Bezem