Netware-leverancier claimt eigendom Unix-rechten

Novell versus SCO

Novell mengt zich in het gevecht van SCO tegen Linux. Netware-producent Novell stelt nog altijd de Unix-rechten te bezitten waar SCO, voorheen Caldera, mee schermt in zijn gevecht tegen Linux en de rechtszaak tegen IBM.

Volgens Novell kocht Unix-leverancier SCO in 1995 slechts een uitgebreide licentie op Unix, inclusief het recht op de ontwikkeling ervan, maar bezit het niet de gerelateerde patenten en auteursrechten. Die kocht Novell in 1993 van de oorspronkelijke ontwikkelaar AT&T.
SCO meldt in een eerste reactie dat zijn conflict met IBM niet patentenschending maar contractbreuk betreft; IBM zou de licentie-overeenkomst met SCO hebben geschonden door Unix-technologie over te zetten naar Linux. IBM ontkent dit met klem.

'Geen overdracht'

Novell-president Jack Messman heeft vorige week een brief gestuurd aan SCO-president Darl McBride waarin hij het Unix-eigendom uiteenzet. "De overeenkomst uit 1995 betreffende SCO's overname van Unix van Novell houdt niet de overdracht in van de bijbehorende auteursrechten."
De topman zegt dat SCO zich hier duidelijk van bewust is, aangezien het Novell de afgelopen maanden herhaaldelijk heeft verzocht de rechten over te dragen. Novell heeft dat telkens geweigerd.
Open source voorvechter Bruce Perens is geschokt door deze onthulling. "We wisten wel dat SCO's aanval op Linux gebaseerd was op een leugen, maar we hadden nooit gedacht dat het zo'n grote leugen zou zijn." Hij is vooral verontwaardigd over het feit dat SCO's management wist dat het Unix niet bezit terwijl de campagne tegen Linux werd opgezet.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.