Cars-team borgt softwarekwaliteit

'De discipline om nee te zeggen'

Wie het Cars-team in huis haalt, zet zijn ontwikkeltraject op scherp. De Compuware Application Reliability Solution dwingt door implementatie en technologie een strikte methode voor kwaliteitscontrole af.

De naam is een beetje ongelukkig gekozen in dit sars-tijdperk, want Cars probeert juist te voorkomen dat softwarefouten (wat virussen eigenlijk zijn) de bedrijfsvoering in het gevaar brengen. De methode omvat meer dan technologie: namelijk een team dat een structuur aanbrengt die nauw aansluit op de bestaande ontwikkeltrajecten, maar die wel de kwaliteit verbetert.
De 'Quality Point' methode kent zeven kernonderdelen: testplanning, testcaseontwikkeling, voorbereiding van de testomgeving, uitvoering van de test, analyse van de testresultaten, rapportage aan het management en kwaliteitsbeheer. De methodiek koppelt de mate waarin een applicatie gereed is voor productie terug aan de vereisten die zijn vastgelegd in van tevoren vastgestelde testcriteria. Het Testing and Integration Center van Compuware gebruikt de methode zelf ook en heeft daarmee Capability Maturity Model Niveau 2 van het Software Engineering Institute (SEI-CMM) binnengehaald.
De meeste ondernemingen zijn niet gewend om bij het ontwerpproces van nieuwe applicaties al rekening te houden met de testprocedures. Daarbij is het zinvol om die procedures en testcases zo in te richten dat ze herhaalbaar zijn, om de kosten te drukken. Dat is precies wat bijvoorbeeld de Tmap-procedure van Sogeti en de Cars-methode doen.
Wie voor Cars valt, krijgt bij levering een gekwalificeerd team van deskundigen op de stoep die de Application Quality Workbench van Compuware gebruiken om de testprocedure te implementeren. Deze workbench automatiseert de applicatiecyclus. Hij wordt gebruikt om discipline op te leggen en voortgang te rapporteren. Verder dwingt hij consistentie en herhaalbaarheid af.
Compuware zegt zich te onderscheiden van concurrenten door de ondersteunende diagnostische technologie; van broncode debuggen via cross-web prestatie-analyse tot client/server- en native ondersteuning voor mainframeomgevingen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-06T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.