Sonic op eigen benen

Progress Software verzelfstandigt dochter

In vijf Europese landen, waaronder Nederland, heeft Progress Software zijn dochter Sonic Software verzelfstandigd. Sonic maakt integratieprogrammatuur volgens de methode 'enterprise service bus' (esb).

Verzelfstandiging heeft het voordeel dat de activiteiten voor Sonic niet meer hoeven te worden afgewogen tegen uitgaven om andere delen van 4gl-leverancier Progress op de markt te zetten. De afgelopen drie jaar heeft Sonic in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk opvallende groeicijfers gerealiseerd. De opzet van een onafhankelijke organisatie voor verkoop, marketing, consultancy en ondersteuning zet het bedrijf nog beter op de kaart.
In Nederland benutten onder meer Philips en KPN de esb-programmatuur van Sonic om in een heterogene omgeving ongehinderd datadiensten aan bedrijfsdivisies te kunnen verlenen. Voorheen heette die software Sonic XQ (naast het 'messaging'-product Sonic MQ); tegenwoordig brengt het bedrijf een suite op de markt onder de naam Sonic ESB 5.0. De kern is de architectuur, waarbij op basis van XML en geoptimaliseerde internetstandaarden applicaties kunnen samenwerken. De Java Message Server is het fundament van de communicatie-'backbone' op bedrijfsniveau. Met een esb is het mogelijk services die over het bedrijf verspreid zijn centraal te configureren, uitrollen en beheren. Aanpassing van applicatiecode is dan niet nodig.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.