Bea Systems kiest ook voor Linux

Bea Systems heeft zijn Tuxedo-middleware en Weblogic-applicatieserver vertaald voor het Linux-platform. De softwarefabrikant steunt met deze producten versie 5.2 van de Red Hat Linux-distributie.

Tuxedo, software voor het verwerken van gedistribueerde transacties, kost 475 dollar per gebruiker. Weblogic, serverprogrammatuur voor het aanbieden van centrale applicaties, kost 2000 dollar per servercomputer. Fabrikant Bea biedt beide Linux-pakketten sinds vorige week aan.

Ontwikkelwerk

Bea-marketingdirecteur Bill Wagner tempert de opvatting dat zijn bedrijf hiermee aangeeft dat Linux geschikt is voor bedrijfskritische toepassingen. "Wij zien Linux als een superplatform voor ontwikkelingswerk. Bedrijven ontwikkelen wel grootschalige, transactie-applicaties voor Linux, maar dat betekent niet dat ze die programmatuur uiteindelijk ook op dat besturingssysteem zullen draaien", meent hij. Wagner zegt dat dit er echter niet toe doet; de api's (application program interfaces) van Linux zijn eenvoudig over te zetten naar andere platformen, aldus de marketingmanager.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.