Oracle Application Server in lijn met nieuwste Java

Softwareleverancier Oracle heeft alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Java-standaarden in een nieuwe versie van zijn applicatieserver verwerkt. Deze versie 4.0.8 werd onlangs samen met een 'Lite'-variant, gepresenteerd op Internet World-conferentie in San Francisco.

Oracle Application Server biedt verbeterde ondersteuning voor Enterprise Java Beans, C++ en de interoperabiliteit tussen Java en Corba (Common Object Request Broker Architecture). Vanaf volgende maand is het product beschikbaar op Oracle's Technology Network. "Nieuw is dat de applicatieserver nu weer voldoet aan alle huidige Java-standaarden", verklaarde marketingverantwoordelijke Jeremy Burton.

Uitgekleed

De 'Lite'-versie van de server is een uitgeklede configuratie van de volledige versie en bevat een zogenoemde 'Http-listener', een Java Virtual Machine en een ORB (Object Request Broker) volgens de Corba 2-standaard. Application Server Lite is tegen het einde van het jaar op de markt en is bedoeld voor ontwikkelaars van middelgrote bedrijven en voor Internetontwikkelaars.
Daarnaast ondersteunt Oracle's ORB de nieuwe Internetstandaard XML (eXtended Markup Language). "Het doel daarvan is om berichten tussen bedrijven uit te wisselen", aldus Burton. Met ondersteuning van de XML-standaard begeeft Oracle zich serieus op het front van toepassingen voor elektronische handel.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.