Amerikaanse programmeurs minder productief

    Amerikaanse computerprogrammeurs lopen wat productiviteit betreft achter op hun collega's in andere landen. Waar Amerikaanse programmeurs bij de ontwikkeling van nieuwe software-producten 7.700 regels code produceren, komen niet-Amerikaanse beroepsgenoten tot 16.700 regels, zo blijkt uit onderzoek van Meta Group.

Volgens onderzoeker Howard Rubin dreigt de Amerikaanse computerindustrie dezelfde weg op te gaan als de staal- en de auto-industrie; Amerika verliest dan zijn voorsprong op Europese en Aziatische concurrenten, die ruim twee keer zo productief zijn.

Concurrentiekracht

Ook als het om de kwaliteit van de software gaat, groeit de concurrentiekracht van niet-Amerikaanse bedrijven. Vorig jaar verbeterde de kwaliteit van de Amerikaanse software met 3 procent. Per duizend regels code werden 1,64 fouten geteld, tegen 1,69 in het jaar daarvoor. Spectaculair was de verbetering buiten de Verenigde Staten. Het aantal fouten daalde met 26 procent tot van 5,20 tot 3,85.
Behalve in Zwitserland is het salaris van hoger gekwalificeerde IT-medewerkers nergens zo hoog als in de VS. Een ander opvallend verschil is de hoeveelheid training die IT-medewerkers krijgen. In de VS is dat 12 procent minder dan in andere landen.
Voor het onderzoek putte Meta Group uit een database met zesduizend ondernemingen, zowel grote organisaties met een IT-afdeling als software-leveranciers, in 28 landen.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.