Eenzijdige behandeling softwarepatenten

Er worden in de discussie rond patentenwetgeving vrijwel alleen maar voorstanders aan het woord gelaten in de pers, betoogt Bert Verhees in de volgende reactie op onder meer het artikel 'Software alleen wordt niet patenteerbaar' (Computable 15, pagina 9 en verder).

Ik ga niet de hele discussie voeren, maar ik moet wel protesteren tegen de slachtofferrol die Philips en Engelfriet regelmatig aannemen, zoals weer blijkt uit volgende zin: "Zijn tegenstanders krijgen veel meer aandacht".
Dat is niet waar. Er is helemaal niet zoveel aandacht voor de zaak in de gedrukte pers.
Als er al aandacht voor is, betreft het de voorstanders van de richtlijn. Voorbeelden: onlangs in de Automatisering Gids een paginagroot artikel over de standpunten van Mingorance van de BSA, een voorstander; donderdag 14 april een groot artikel in het NRC Handelsblad, waarin tegenstanders van de richtlijn op een hoop worden gegooid met anarchisten à la Proudhon.
Nu weer een groot artikel in de Computable: een interview met octrooigemachtigde Engelfriet van Philips. In dezelfde Computable: de rubriek van Fred van der Molen, waarin hij uitlegt dat de raadsrichtlijn een voorbeeld zou zijn voor Amerika.
Ik zie in de pers alleen maar veel ruimte voor voorstanders van de richtlijn.

 
Bert Verhees

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T00:00:00.000Z Bert Verhees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.