BEA ontwikkelt abonnement

Meer ontwikkelaars moeten zich gaan bezighouden met het bouwen van applicaties voor grote ondernemingen. Dat vindt Alfred Chuang, ceo van BEA Systems. Daartoe heeft zijn bedrijf een abonnementenprogramma voor programmeurs in het leven geroepen.

Het programma heeft de naam dev2dev (developer to developer) meegekregen en omvat drie abonnementen. Het eerste betreft een jaar lang gratis gebruik van de ontwikkeledities van Weblogic Server en Weblogic Workshop. De platformversie kost 599 dollar, en daarvoor krijgt de ontwikkelaar toegang tot technologische informatie, kwartaal-updates en technische ondersteuning. Voor het meest uitgebreide abonnement moet flink in de buidel getast worden. De tools-editie kost maar liefst 4659 dollar. In deze versie is onder meer een licentie opgenomen voor Borlands Jbuilder Weblogic Edition.
De abonnementen zijn nieuw, maar de dev2dev-gemeenschap werd vorig jaar tijdens eWorld 2002 in San Diego al gelanceerd. De reden dat nu het abonnementenprogramma wordt gepresenteerd, is dat BEA er niet in slaagde om in december 2002 zijn gestelde doel te bereiken van één miljoen ontwikkelaars. Slechts 470 duizend programmeurs hadden zich eind vorig jaar aangemeld voor de dev2dev-gemeenschap.
Het abonnementenprogramma vertoont een aantal overeenkomsten met Microsofts Developer Network. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat BEA's chief marketing officer Tod Nielsen het Developer Network bij Microsoft heeft opgezet voordat hij bij BEA in dienst trad. Ook IBM heeft afgelopen maand een vergelijkbare abonnementenservice gepresenteerd.
 
Meer informatie en het aanvragen van abonnementen kan via http://dev2dev.bea.com/subscriptions/

 
Kim Loohuis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.