Telelogic koopt onderdeel van Sterling Software

Computer Associates grijpt naast Cool:Jex

Het Zweedse bedrijf Telelogic heeft het modelleerhulpmiddel Cool:Jex gekocht van Sterling Software. In februari nam Computer Associates Sterling Software over. Maar deze overname is nog niet officieel afgerond. CA heeft diverse keren verklaard de officiële overname voor de in april te houden gebruikersbijeenkomst CA World af te ronden.

Cool:Jex, een onderdeel van de Cool-suitesoftware van Sterling Software, is een modelleerhulpmiddel voor UML (unified modeling language), een programmeertaal die veel wordt gebruikt in de telecommunicatie. Telelogic gaat UML gebruiken als aanvulling op SDL (specification and decription language). Volgens Mike Budd, analist van Ovum, is dit een slimme aankoop van Telelogic. "In de telecommunicatie is er een duidelijke trend naar UML. Telelogic zal UML en SDL op elkaar aanpassen. Daardoor kunnen ontwikkelaars in beide talen toepassingen bouwen."

Tegenvaller

Voor Computer Associates is de verkoop van het hulpmiddel een flinke tegenvaller. De Giga Group gaf als commentaar dat het aanbod van hulpmiddelen voor modelleren ondanks de overname nog steeds leemten vertoont. Nu Cool:Jex dus overgaat naar een derde partij, worden de leemtes voor CA alleen maar groter. Gebruikers van dergelijke software zouden daarom op zoek kunnen gaan naar alternatieven. Er zijn ruim vijf duizend licenties van Cool:Jex, die een omzet genereren van acht miljoen dollar.
Sterling op zijn beurt verkreeg dit hulpmiddel door de overname van Cayenne in 1998. Volgens Anders Lidbeck, ceo van Telelogic, heeft Sterling Software niet veel in Cool:Jex geinvesteerd. "Het is een ingewikkeld product dat een lange verkoopcyclus heeft. Sterling heeft meer het accent gelegd op software voor de elektronische handel, waardoor de omzet in Cool:Jex de afgelopen twee jaar is teruggelopen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Wim Amerongen