Gebruikers Sterling in onzekerheid over gevolgen overname door CA

Nieuw eigenaar wil productlijnen snel integreren

Diverse klanten van Sterling Software maken zich zorgen over de gevolgen van de overname door Computer Associates. Zij vragen zich af hoe de integratie van de twee productlijnen zal verlopen. Voor de partners van CA is onduidelijk hoe de nieuwe eigenaar het directe verkoopmodel van Sterling Software in gaat passen in het distributiekanaal.

Volgens Erik ten Harkel, marketing manager van Sterling, hebben de klanten in Nederland gemengd gereageerd op de aangekondigde overname. "De meeste klanten reageren gelaten, omdat ze nog niet weten wat de gevolgen zullen zijn. Enkelen zijn echt kwaad, omdat ze een hekel aan CA hebben." Diverse gebruikers weigeren te reageren op de overname. Ze geven echter wel aan dat ze bezorgd zijn omdat ze vrezen dat de integratie van de producten nadelig zal uitvallen. De gebruikersvereniging onthoudt zich van commentaar.
De Bloemenveiling Aalsmeer (BVA) is onzeker over de gevolgen van de overname. "Het is de grote vraag of CA de software van Sterling daadwerkelijk integreert in zijn productlijn, of dat Sterling Software blijft voortbestaan als een aparte divisie," zegt Bart van Donselaar, IT-manager van de BVA. De BVA heeft vorig jaar gekozen voor de Cool:gen ontwikkelomgeving van Sterling Software. "Die keus is vooral bepaald door het feit dat het bedrijf sterk is in het leveren van turnkey-projecten. Daarom hebben we Cool:gen gebruikt voor het overgaan van een mainframeomgeving naar Unix. Over een paar maanden is dat project afgerond," stelt Van Donselaar. Hij verwacht dat CA de komende vier jaar Cool:gen blijft ondersteunen. Mocht CA met Sterling Software een kant op gaan die hem niet bevalt, dan raakt BVA niet in problemen. "Wij werken vooral met de Cool:gen consultants van Sterling Software en die kunnen we ook inhuren bij CMG en Ernst & Young."
Naar verluidt is verzekeraar Fortis zeer ontevreden met de ontwikkelingen en overweegt over te stappen naar een andere leverancier.

Weinig overlap

Analisten zijn het erover eens dat de productlijnen van de twee bedrijven nauwelijks overlappen. CA is vooral sterk in tapegeheugens voor de Windows NT en Unix omgeving, terwijl Sterling Software gespecialiseerd is in beheerssoftware voor schijfgeheugens in de IBM mainframeomgeving.
Sanjay Kumar, president van CA, heeft verklaard dat de integratie van deze twee omgevingen de hoogste prioriteit heeft. Het resultaat moet in april in New Orleans te zien zijn op CA World.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Wim Amerongen