Investering Microsoft in Inprise was reeds bekend

De investering van 25 miljoen dollar die Inprise/Borland in juni vorig jaar ontving van Microsoft is diezelfde maand al bekendgemaakt door die leverancier van ontwikkelhulpmiddelen. Dit in tegenstelling tot berichtgeving van vorige week.

Wel blijkt nu dat Microsoft middels die toenmalige investering een belang van 4 procent heeft in Linux-leverancier Corel, het bedrijf dat vorige maand Inprise/Borland overnam. Het vorige week gepubliceerde artikel vermeldde ten onrechte dat de oorspronkelijke aandelenkoop nu pas aan het licht is gekomen. Die investering viel samen met een schikking ter waarde van 100 miljoen dollar over het gebruik van Borland-patenten. Dit stelt marketingmanager Wim Hoek van Inprise/Borland Benelux.

Geen invloed

Het nu overgenomen softwarebedrijf spreekt de interpretatie van analisten tegen dat de band met Microsoft kan leiden tot een toenadering tussen Corels Linux-variant en het Windows-platform van de minderheidsaandeelhouder. "Microsoft kan geen invloed uitoefenen op de strategie van het gecombineerde bedrijf door voorwaarden te stellen over het ondersteunen van zijn DNA-objecttechnologie en Windows-ontwikkelsoftware. Hoewel wij belang hechten aan het ondersteunen van open standaarden, waaronder die van Microsoft, staat de investering los van onze fusieplannen en de productstrategie die wij voor ogen hebben", aldus Hoek.  JB
 
Microsoft belooft eerste 64-bit bèta
Het eerste proefexemplaar van de toekomstige 64-bit uitvoering van Windows 2000 komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit. Dit meldt Microsoft. De leverancier van deze software belooft dat het uiteindelijke product gereed is rond dezelfde tijd dat chipfabrikant Intel diens veel uitgestelde 64-bit processor Itanium uitbrengt. Deze chipproducent lanceert die zware processor rond het midden van dit jaar, waarna de massaproductie in september op gang komt. Microsoft heeft overigens al ervaring met 64-bit programmatuur middels de ontwikkeling van Windows voor de 64-bit Alpha-processors van Digital-moeder (DEC) Compaq. Dat bedrijf schrapte in augustus vorig jaar zijn steun voor die combinatie van systeemsoftware en hardware. Microsoft volgde in deze platformafschrijving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker