BEA omarmt Eclipse

BEA Systems sluit zich nu toch aan bij het open source-consortium Eclipse. Het heeft altijd de boot afgehouden, maar sinds oprichter IBM het project vorig jaar verzelfstandigde, stond voor BEA de deur op een kier.

De applicatie-infrastrucuurleverancier wordt lid van de directie en krijgt het predikaat 'Strategic Developer'. Van de 91 bedrijven die participeren in Eclipse zijn er slechts acht die zich zo mogen noemen. Dat niveau hangt af van de bijdrage die een bedrijf levert. Voor BEA betekent het onder meer dat zijn WebLogic Workshop IDE wordt omgebouwd voor gebruik rondom het Eclipse-raamwerk (codenaam Daybreak, verwacht in de herfst - red.). Daarnaast zal het bedrijf het 'web tools platform'-project mede leiden. Dit project is gericht op ontwikkeling van op het web gebaseerde hulpmiddelen. BEA doneert tachtig werknemers aan dat project. Ook brengt het zijn AspectWerkz-project voor 'aspect-georiënteerd' programmeren in in het AspectJ-project van Eclipse.
Sun Microsystems weigert nog steeds te participeren in Eclipse. Een analist vertelde het Amerikaanse CRN dat de alliantie tussen BEA en Sun scheurtjes vertoont. Eind vorig jaar probeerde Sun onder meer IBM en BEA over te halen om de Java Business Integration-specificatie te omarmen, maar beide bedrijven kozen voor de Business Process Execution Language-standaard. De aansluiting van BEA bij Eclipse is weer een stap weg van de door Sun geleide Java-gemeenschap.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.