Nijmegen vreest kosten open source

GroenLinks in de Nijmeegse gemeenteraad heeft het vorige week niet laten aankomen op herstemming over een initiatiefvoorstel rond 'open source software', nadat duidelijk was geworden dat het 't niet zou halen.

Drie weken eerder waren drie van de vier punten uit dat voorstel aangenomen (bij voorkeur software aanschaffen gebaseerd op open standaarden en vervaardigd volgens het 'open source'-principe, en samenwerking zoeken met andere gemeenten), maar bij het vierde onderdeel, investeren in expertise en personele capaciteit, staakten de stemmen. Daarom zou dit opnieuw in stemming komen.
De discussie werd echter heropend naar aanleiding van een notitie van verantwoordelijk wethouder Lucassen aan de PvdA-fractie, die naar de financiële consequenties had geïnformeerd. Die zouden zich bewegen tussen 30.000 en 100.000 euro per jaar. In de PvdA, eerst vóór, is toen twijfel ontstaan, die GroenLinks niet heeft kunnen wegnemen, waarop de fractie het punt terugtrok. Fractieleider Wouter van Eck: "Het is jammer, maar met die drie andere moet het college ook aan de slag."

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.