Sterling blijft kooplustig

Softwarebedrijf acht beperkte integratie van tools voldoende

Ondanks de kritische geluiden uit de IT-markt blijft Sterling Software op acquisitiepad. Na overnames van Texas Instruments, Synon en Cayenne Software sprak menige IT-kenner van een 'bij elkaar geraapt niet geïntegreerd setje tools'. Cijfers en grafieken van onderzoeksbureaus dichten Sterling echter een goede marktpositie toe. Het bedrijf zet zijn strategie voort en blijft op zoek naar overnamepartijen.

Bruce Flory, directielid van de Application Development Division van Sterling, was onlangs in Nederland om aan klanten en partners uit te leggen hoe de verschillende acquisities uitpakken en hoe het productgamma, dat bestaat uit gereedschappen voor het modelleren en ontwikkelen van software voor diverse platformen, er nu precies uitziet.
"De onzekerheden rond de overname van het Nederlandse Cayenne zijn uit de wereld. Klanten zien Sterling gewoon doorgaan met investeren in productontwikkeling. Het vertrouwen neemt weer toe", aldus Flory. Het bedrijf verplaatste de ontwikkelafdeling van Delft naar Amerika en is bezig met de planning van de nieuwe versie. "De functionaliteit wordt uitgebreid en we voeren een aantal architectonische wijzigingen door. Maar dat heeft geen enkel effect op toepassingen van huidige klanten", stelt Flory gerust.

Geen los zand

De Sterling-directeur bestrijdt de mening dat het productportfolio van zijn bedrijf los zand is. "Wij integreren alleen op die punten waar het zinvol is en waar de klant om vraagt. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld de class libraries van alle ontwikkelgereedschappen te integreren." Alle gereedschappen van Sterling bezitten een aantal gezamenlijke kenmerken, werken op basis van modellen en genereren automatisch code, waardoor het integratieproces volgens Flory relatief eenvoudig verloopt.
Hoewel Sterling de kritiek serieus neemt, schertsen de medewerkers er wel mee. "Veel medewerkers liepen op een gegeven moment rond met een 'I don't work for CA'-button", lacht Flory.

Geen middleware

Het acquisitiebeleid van Sterling richt zich vooral op gereedschappen voor testen, inkapselen van 'traditionele' software, conversie en configuratiebeheer. "We hebben geen interesse in zaken als middleware. Er zijn al genoeg bedrijven die zich daarmee bezighouden." Een samenwerkingsverband met Bea Systems zorgt voor de nodige dekking op dit vlak. Systeemintegrators als CMG zorgen daarnaast nog eens voor de inbreng van de nodige materiekennis tijdens het uitvoeren van projecten bij klanten.
Door de verschillende overnames het afgelopen jaar heeft Sterling in Nederland een hybride verkoopmodel aangenomen. De meeste producten worden direct verkocht. Synon kende met wederverkoper Solidium (fusie tussen Client Solutions en Match 4) al een uitgebreid indirect verkoopkanaal. "Daar zit veel kennis en dat houden we dus zo", besluit Flory.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Roy op het Veld