Nederlandse ontwikkelaar omhelst open source

Nederlandse ontwikkelaars van software zijn aanzienlijk enthousiaster over open source software (oss) dan hun Europese collega's. 80 procent zet oss in of is dat van plan; in Europa als geheel blijft de teller steken op 60 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van BEA Systems onder ruim duizend Europese ontwikkelaars. De belangrijkste barrières voor een brede adoptie van oss zien de ontwikkelaars in een gebrek aan regelmatige updates (49 procent van de Nederlandse ontwikkelaars), aan ondersteuning en onderhoudsdiensten, onvoorspelbare eigendomskosten (tco) en problemen met de intellectuele eigendom van oss.
Nederlandse softwareontwikkelaars geven de voorkeur aan oss als het gaat om webservers, hulpmiddelen en ontwikkeltools. Commerciële produkten krijgen hun voorkeur bij applicatie integratie, applicatie servers, besturingssystemen, OLTP en OLAP.
Ook de belangstelling voor het ontwikkelen van een service-georiënteerde architectuur (soa) ligt bij Nederlandse ontwikkelaars hoger: 79 procent tegen 75 procent in Europa. Het onderzoek geeft ook uitsluitsel welke technologieën in soa het meest nuttig worden gevonden in Europa. Webservices staan veruit bovenaan bij 28 procent van de ontwikkelaars. 18 Procent denkt dan aan service orkestratie met de talen BPEL en BPELJ, eenzelfde percentage denkt aan het soa-framework Apache Beehive.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.