Uitzendorganisatie ziet goud in Jaar 2000-probleem

Nieuwe dochter zal slechts paar jaar bestaan

Randstad Holding heeft een aparte dochter Millenium Services opgericht. Deze gaat zich richten op de problematiek rond het 'jaar 2000' en de invoering van de Euro. De uitzendgroep denkt over twee jaar werk te kunnen geven aan 700 à 1000 krachten. Een jaar later lopen de activiteiten al weer af, hetgeen inherent is aan het werk.

De onderneming stelt de Millenium-medewerkers scholing en een premie in het vooruitzicht na opheffing van deze tamelijk kortstondige activiteit. Topman Goldschmeding ziet een enorm marktpotentieel. Veel grote computersystemen kunnen geen onderscheid maken tussen de 20e en 21e eeuw. Ook de economische en monetaire eenwording van Europa die resulteert in een munteenheid, stelt met name financiële instellingen en export-bedrijven voor omschakelingsproblemen.

20.000 Mensjaren

De problemen rond het 'jaar 2000' en de invoering van de Euro vergen zeker 20.000 mensjaren werk voor ingehuurd personeel. Bedrijven hebben eenvoudigweg niet de mensen om beide problemen op te lossen. Naast de traditionele computer-dienstverleners als Cap Gemini en CMG zullen ook de uitzendorganisaties een graantje kunnen meepikken. Randstad denkt bij sommige organisaties de komende tijd tientallen en soms zelfs honderden eenvoudige programmeurs te kunnen plaatsen. Het zal voornamelijk aan de onderkant van de markt gaan opereren. Hoewel er slimme software is die een deel van het probleem kan verhelpen, blijft er behoefte bestaan aan eenvoudige programmeurs. Deze betrekkelijk laag geschoolde medewerkers kunnen handmatig veranderingen in de software doorvoeren. Ze hebben net voldoende technische kennis om de informatiesystemen klaar te maken voor de eeuwwisseling.
Randstad zorgt voor het aannemen en de scholing van deze mensen. De werving zal niet op de traditionele markt voor programmeurs plaatsvinden, want die mensen zijn haast niet te krijgen of domweg te duur. In plaats daarvan zoekt Millenium Services het bij schoolverlaters met enige kennis van informatietechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Correspondent