Dynasty doet greep naar marktaandeel Forte

Leverancier van ontwikkelsoftware Dynasty probeert vaste voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. Naast vestigingen in Frankrijk, Engeland en Duitsland opent het Amerikaanse bedrijf in januari ook een kantoor in Nederland. Deze vestiging zal vijftien medewerkers tellen. Dynasty claimt op de overvolle markt voor ontwikkeltools een uniek product te leveren, dat de concurrentieslag met marktleider Forte makkelijk aankan.

Mike Blechar, vice-president application development research van de Gartner Group, is minder optimistisch over de kansen van Dynasty: "Het product zit redelijk goed in elkaar en is gericht op omvangrijke en complexe infrastructuren. Het probleem van Dynasty is echter dat ze erg laat op de markt zijn gekomen. Hierdoor hebben ze een klein marktaandeel en een lage naamsbekendheid." Volgens de onderzoeker moet Dynasty een groot bedrijf opkopen waardoor het zijn groei kan versnellen. Met investeerder ETF uit Rotterdam, die in juni 1997 veel geld in het bedrijf pompte, moet dat mogelijk zijn. "Anders is er voor Dynasty op de lange termijn slechts een marginale rol weggelegd", aldus Blechar. Hij meent dat IBM, Oracle en Microsoft de markt voor ontwikkelomgevingen over een aantal jaren zullen domineren.

Zonder toetsen

Versie 3.5 van de objectgeoriënteerde Dynasty-ontwikkelomgeving is gebaseerd op open industriestandaarden als Corba (Common Object Request Broker Architecture), UML (Unified Modelling Language) en JDK 1.1 (Java Developers Kit). De leverancier belooft 'programmeren zonder toetsen' en 'mogelijk 60 procent hergebruik van software'. Dit is niet nieuw. Hergebruik is al enige jaren een belofte waarmee leveranciers van objectgeoriënteerde gereedschappen hun producten tooien. Dynasty denkt dat het nu werkelijkheid wordt. Verzekeraar Interpolis is de eerste klant van Dynasty in Nederland.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.