SGI verzelfstandigt Mediabase-divisie

Dit artikel delen:

SGI verzelfstandigt zijn softwaredivisie voor mediaservers, genaamd Mediabase, tot een zelfstandig Internetbedrijf. Die nieuwe firma krijgt de naam Kasenna en zal op termijn de beurs op gaan. Voor deze operatie heeft de computerfabrikant investeringen verworven van de Amerikaanse kapitaalverstrekkers US Venture Partners, Alloy Ventures en Entertainment Media Ventures.

SGI omschrijft de eigen financiële rol in de voormalige bedrijfsgroep als "een aanzienlijke minderheidsaandeelhouder". De niet nader gespecificeerde financieringen van investeerders moeten Kasenna in staat stellen de Mediabase-programmatuur verder te ontwikkelen voor opkomende multimediamarkten. Die software is bedoeld voor alle aspecten van digitale media, waaronder ook het aanleveren en beheren van media-'stromen'.

Multimedia

Overigens draait Mediabase vooralsnog alleen op Irix, de Unix-variant van SGI. Greg Estes, algemeen directeur van SGI's groep voor breedbandige Internetoplossingen, zegt dat klanten dit niet als een probleem zien. "Irix biedt multimedia-mogelijkheden, zoals gegarandeerde doorvoersnelheden, die geen enkele andere Unix-variant of Windows NT biedt." Desalniettemin gaat Kasenna het product samen met SGI vertalen naar het 'open source'-besturingssysteem Linux. De computerfabrikant heeft dat platform enige tijd terug opgenomen in zijn platformstrategie.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.