Himalaya-servers nu geschikt voor Java

Tandem maakt zijn zware Himalaya-servers geschikt om Java-applicaties te draaien. Daarmee biedt het online transactieverwerking (oltp) voor het web aan. Dit maakten woordvoerders van het bedrijf vorige week bekend. De computerfabrikant wil bij de nieuwe servers een garantieregeling bieden voor hoge beschikbaarheid. Hiervoor ontwerpt Tandem nu parallel gekoppelde backup-systemen voor zowel hardware als software.

De nieuwe Java-omgeving voor Himalaya-systemen draagt de naam 'Nonstop Server for Java' en kan alle functies uitvoeren van Tandems bestaande zware servers. Dit omvat onder andere een zeer hoge beschikbaarheid en de mogelijkheid om beschadigde hardware en software te isoleren van verder gebruik. De software ondersteunt ook gebruik van Nonstop SQL, Tandems eigen systeem voor databasebeheer. "We hebben de fundamentele functionaliteit van onze systemen behouden, maar dan ònder de Java Developer Kit (JDK)", zei Michael Dowers, manager voor object-georiënteerde producten bij Tandem.
Gebruikers van Himalaya-servers kunnen nu Java-applicaties voor deze machines ontwikkelen op een relatief goedkoop besturingssysteem zoals Windows NT of OS/2 en die dan implementeren op het Tandem-platform. Voor het draaien van Java-applicaties is de Java Virtual Machine toegevoegd aan het besturingssysteem van Tandems servers, de zogeheten Nonstop Kernel. Daarnaast zijn de zogenoemde Servlet Api's (Application Program Interfaces) in versie 1.1.2 van de JDK aangepast, zodat het ITP-webserverpakket van Tandem ook hoge beschikbaarheid biedt voor Java-programma's.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.