SharePoint Server spil in Office 2007

P2P-software van Groove debuteert in Enterprise-versie

In de nieuwe bedrijfsversies van Microsofts kantoorautomaterisingsuite Office krijgt de SharePoint Server een centrale rol. Dit product neemt een groot deel van de geclaimde verbeterde ondersteuning van samenwerking in Office 2007 voor zijn rekening.

In het nieuwe Office 2007 wordt de SharePoint Server één van de voornaamste bouwstenen voor de verbeterde samenwerking in organisaties die het concern met de nieuwe software claimt. Zo zorgt Excel gecombineerd met SharePoint Server ervoor dat Office-gebruikers een server-versie van de rekensoftware kunnen gebruiken om bestanden beter te kunnen delen. Een zelfde manier van centraal werken is mogelijk door het Access-programma met SharePoint te combineren. Ook is de SharePoint Server een belangrijk product voor afnemers die met elektronische formulieren in de organisatie willen werken. Als gebruikers deze formulieren minder vergaand willen gebruiken, kunnen ze volstaan met Office Forms Server 2007 zonder SharePoint Server.

Twee versies

Microsoft komt met twee versies van het Office-product voor bedrijven: Enterprise 2007 en Professional Plus 2007 – het vroegere Office Professional Enterprise Edition 2003. De meeste bedrijvengebruikers zullen kiezen voor Professional Plus. In deze versie wordt naast de gebruikelijke toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Access en Outlook het nieuwe Office Communicator meegeleverd. Deze applicatie ondersteunt het chatten op de werkplek en heeft functionaliteit voor internetbellen aan boord. Er is een browser-versie van de instant-messagingsoftware beschikbaar om het beheer van deze internettoepassing te vergemakkelijken.

De nieuwe Enterprise 2007 bevat naast de applicaties uit de Professional Plus editie ook Office Groove 2007. Deze p2p-software die voortkomt uit de overname van Groove door Microsoft in 2005, moet het samenwerken in teams beter ondersteunen door het delen van informatie en documenten te vergemakkelijken. Microsoft komt ook met een abonnementenversie van deze software. Bij Microsoft Office Live Groove betalen afnemers een vast bedrag per maand en hoeven daarbij niet meer om te zien naar de opslag en het beheer van de informatie. Bij deze abonnementen kunnen gebruikers ook de laatste versie van de software gebruiken. Office 2007 is in de tweede helft van dit jaar leverbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.