Phoenix laconiek over vPro

Intel en Symantec werken samen aan beveiliging op laag niveau

Bios-marktleider Phoenix is niet onder de indruk van het initiatief van Intel en Symantec om in de vPro-systemen een beveiligingslaag te creëren tussen bios en besturingssysteem.

De bedoeling is binnen vPro, Intels nieuwe platform voor kantoor-pc’s, onafhankelijk van het besturingssysteem een omgeving te scheppen waarin software van Symantec de bedreigingen voor de pc tijdig onderschept. Globaal kan je zeggen dat Symantec met zijn beveiligingsexpertise dichter op Intels hardware gaat zitten, waarvan het nu nog gescheiden wordt door het besturingssysteem.Die plek tussen hardware en besturingssysteem is traditioneel de plaats van het bios (basic input/output system). Marktleider Phoenix Technologies moet zich wellicht zorgen maken, want Intel en Symantec hebben een veel grotere naamsbekendheid. Die zouden zij kunnen uitbuiten om de nieuwe bios-optie voor beveiliging, waar Phoenix zich ook in begeeft, naar zich toe te trekken.

Al Sisto, ceo van Phoenix, reageert echter laconiek. “De producten van Intel werken alleen maar met andere Intel-producten. Wij hebben een holistische benadering. Onze producten werken met alle hardware, ongeacht wie het maakt en hoe oud het is. Ik maak me dus geen zorgen, zeker niet nu Intel marktaandeel aan het verliezen is.”


Windows-afhankelijk

De topman noemt daarnaast als belangrijk technisch verschil tussen zijn producten en vPro dat beide weliswaar geïsoleerd zijn van het besturingssysteem, maar vPro een virtuele omgeving is die alleen draait in samenwerking met Windows.

De bios-extensies van Phoenix zijn al in actie voordat het besturingssysteem gestart wordt - ook als Windows zelf onherstelbaar vastgelopen is.

Sisto: “Bovendien moet vPro nog helemaal ontwikkeld worden - het is het ultieme papieren product. Onze producten op dit vlak zijn al leverbaar. Vorig jaar zorgden ze zelfs al voor 30 procent van onze afzet.”
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-09T09:17:00.000Z Christian Jongeneel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.