Nederlands Imagine Cup-team maakt feestje van finale

Dutchies drukken met lan-party stempel op finale Imagine Cup

Het Nederlandse team dat meedeed aan de programmeerwedstrijd Imagine Cup van Microsoft is weer terug in ons land. Helaas zijn er tijdens de wereldwijde finale geen prijzen behaald; het team kwam niet door de eerste ronde.

Italië won uiteindelijk de Imagine Cup 2006. Niet geheel verdiend, vindt het Nederlandse team. “De applicatie werkte niet, het was gefaked. Maar het zijn Italianen; zij kunnen goed verkopen”. Rolf en Matthias Huisman en Sebastiaan Schimmel hadden liever gezien dat de prijs naar Brazilië was gegaan. Rolf: “Maar geen van de teams was slecht. De mensen die in India waren tijdens de finale behoren echt tot de top van software-engineering”.

Toch zitten de Nederlanders niet zonder bokaal. Door een feestje te organiseren voor het Sloveense team hebben ze een van de prijzen die dit team kreeg mee naar huis genomen. “Bij ons thuis staat dus een officiële trofee van de Imagine Cup”, zegt Rolf.


Geen karaoke

De jury vond de applicatie ‘Health Desk’ van het Nederlandse team niet goed genoeg om het team naar de volgende ronde door te laten gaan. Rolf wijt dat vooral aan de tweede presentatie. “We waren opgebrand door de eerste presentatie, de pitch van zeven minuten”. Bovendien had het team ook technische pech. “Er waren wat kleine problemen”, zegt Sebastian cynisch. De stroom viel uit en het internet viel weg. “Maar daar hadden andere teams ook last van”, relativeert Matthias.

Toch heeft het Nederlandse team wel haar stempel gedrukt op de wereldwijde finale. Toen bleek dat het avondprogramma activiteiten als karaoke en een poolparty bevatte, vroeg Matthias zich af waar de computers waren. Academic relations manager Maarten-Jan Vermeulen zorgde er voor dat Matthias in de feestcommissie terechtkwam. Met zijn broer en vriend werd een lan-party opgezet. “Alles was al verscheept naar Delhi, dus we hebben echt naar spullen moeten zoeken. We hebben onder andere een switch bij de perskamer weggehaald, waardoor de journalisten geen internet meer hadden. Maar op een gegeven moment zaten er wel zo’n vijftien man te spelen”, zegt Rolf. Deze actie had tot gevolg dat de jongens de volgende dag in de Imagine Cup Times stonden met als kop ‘Dazing dutch’.

Het Nederlandse team treurt niet dat ze niet door de eerste ronde kwamen. Ook Vermeulen is hartstikke trots op het team. “Ze hebben het gewoon supergoed gedaan”. Duidelijk is dat Vermeulen en de gebroeders Huisman en Sebastian Schimmel vol energie terugkomen uit India. Matthias en Sebastian hebben al plannen om volgend jaar mee te gaan doen. Voor Rolf zit dat er niet meer in, omdat hij, als alles volgens plan verloopt, volgend jaar is afgestudeerd. Ook Vermeulen heeft grootste plannen voor volgend jaar. “Ik hoop dat we volgend jaar genoeg deelnemers hebben om een Nederlandse halve finale en finale te kunnen organiseren”.

Imagine Cup

De Imagine Cup, een wereldwijde programmeerwedstrijd onder technologiestudenten, werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Voor het eerst deed er een Nederlands team mee aan de wereldwijde finale. Het Twentse Universiteitsteam won de Nederlandse voorronde. Het team, bestaande uit de broers Rolf en Matthias Huisman en Sebastian Schimmel, ontwikkelde de ‘Health Desk’. Dit is een ‘intelligent’ systeem dat er onder meer voor zorgt dat de medische sector minder wordt belast. Dat doet het systeem door schifting aan te brengen tussen serieuze en minder dringende ‘calls’ van patiënten.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-18T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.