'Minimaal een keer per dag van de glijbaan'

Ict-dienstverlener Pecoma verhuist naar een nieuw pand in Amsterdam Zuidoost. Dit pand heeft allerlei snufjes, zoals een glijbaan in het bedrijfsrestaurant of geluiddichte telefooncellen. 'Ik ga minimaal een keer per dag van de glijbaan. Heerlijk om je hoofd zo leeg te maken,' zegt Pecoma-directeur Simon de Koning.

Waarom heeft Pecoma gekozen voor Amsterdam Zuidoost?
We wilden dichter bij onze klanten zitten. We hebben veel klanten in de financiële sector en zitten nu op loopafstand van het klanten als ABN Amro. Daarnaast wilden we dat mensen de mogelijkheid kregen om met het openbaar vervoer te komen. Dat kan, we zitten honderd meter van een metrostation en vijfhonderd meter van station Bijlmer Arena.

Voor hoeveel mensen is het nieuwe pand geschikt?
Het contract is getekend toen we nog de zeventig mensen in dienst hebben die we begin dit jaar hebben moeten laten gaan. Dat betekent dat we wat ruimer in ons jasje zitten. Maar als de markt weer aantrekt, zijn deze mensen de eerste die we bellen. We hopen dat ze dan weer terugkomen naar het oude nest.

De afgelopen jaren zijn we veranderd van een detacheerder naar een dienstverlener. Dat betekent dat je een ander soort pand nodig hebt. We hebben gekozen voor een office die open is en transparant. Mensen kunnen zo goed met elkaar samenwerken.

We willen dat werknemers vaak het pand bezoeken, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Daarom hebben we een aantal gekke dingen verzonnen waardoor het aantrekkelijk wordt dat mensen naar het pand komen.

Zoals?
We hebben bijvoorbeeld een rode glijbaan in het restaurant. Daar wordt veel over gesproken. Bijna iedere lunch gaan er wel zo'n vier tot vijf mensen van af. Ik ga minimaal een keer per dag van de glijbaan. Het is echt een groot ding, wel zo'n vier meten hoog. Je kunt zo heerlijk je hoofd even leeg maken.

Op elke verdieping hebben we geprobeerd iets geks te doen. Op de vierde verdieping hebben een projecttafel van 27 meter lang, de langste van Nederland. Op de vijfde verdieping is een telefoonland. Werknemers kunnen hier telefoneren in een geluiddichte hanglamp. Als je een privé-gesprek wilt voeren, dan spring je onder zo'n hanglamp. Alleen de benen komen er onderuit, dat is wel een beetje raar.

Jullie maakten begin dit jaar bekend dat jullie zeventig mensen hebben ontslaan. Is het dan wel zo netjes om in een persbericht al die extra's aan te kondigen?
Waarom zou je dat niet doen als je op een goede manier afscheid neemt van deze mensen? Ongeveer de helft van de mensen die zijn ontslagen, hebben we aan een nieuwe baan geholpen. We hebben van de vakbonden zelfs een compliment gekregen over de manier waarop we het hebben aangepakt. Op een gegeven moment is het afgelopen. Het is waardeloos om afscheid te moeten nemen van mensen, maar de knop moet om. Door het nieuwe pand kunnen we een frisse start maken.

We zijn 1 mei opengegaan. Je merkt dat er een sfeer heerst van we gaan ervoor. Het pand heeft daarbij geholpen.

Ik weet niet of we al die gekke dingen ook hadden gekregen als ik geweten had wat ons te wachten stond. We waren dan wel naar een ander gebouw gegaan. De visie van openheid en transparantie van dit pand, past bij ons. Maar misschien waren de extra's weggebleven. Maar aan de andere kant, de glijbaan kost 2500 euro. Of dat nu de kosten zijn bij de aanschaf van een nieuw gebouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel erg gekopieerd van Google, die dit echt al jaren hebben.

Nu is het leuk. Over een maand glijdt niemand meer.
Is de glijbaan echt zo ingesteld dat je na 1 keer glijden al je sores kwijt bent?

Alleen als hij naar het open raam gedraaid staat. Dan ben je in notime verlost van al je sores. :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-07T14:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.