Video: Wereld verbeteren door razendsnel data te verzamelen

Drone

Camiel Verschoor, ceo van Birds.ai, vertelt het verhaal van een studententeam, met een idealistische wereldvisie, dat gezamenlijk een bedrijf opgezet heeft met als doel de wereld te veranderen.

‘Het team van Birds.ai is twee jaar geleden opgericht om een slim, betaalbaar en handzaam dronesysteem te ontwikkelen en te testen. De drone had als doel om de neushoorn te beschermen. De efficiënte bescherming van dieren vraagt om actuele informatie over het aantal dieren, de locaties waarop ze zich bevinden en kennis van het landschap. Wanneer je deze informatie te voet, met een auto of zelfs via een helikopter verzamelt is het vaak een kostbare onderneming die soms ook de geobserveerde fauna kan verstoren’, aldus Verschoor. 

Softwareplatform

De afgelopen twee jaar heeft het team van Birds.ai de focus verschoven naar een webgebaseerd softwareplatform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om informatie te verzamelen afkomstig van luchtfoto’s. Deze foto's worden gemaakt door vliegtuigen, drones en satellieten. Dit zorgt voor een snellere verzameling van data, die veel sneller geanalyseerd kan worden dan wanneer traditionele systemen gebruikt worden. In zijn presentatie gaat Verschoor in op de uitdagingen en mijlpalen waar Birds.ai tot nu toe mee te maken heeft gehad. 

Campus Party - Digital - Wereld verbeteren door razendsnel data te verzamelen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-03T09:26:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.