Video: Virtueel fietsen door Europese steden

Tim Meijerink, eindredacteur en educatiecoördinator van Dropstuff Media, vertelt over de ‘BigArtRide’. Bij dit project worden volgens hem symbolisch bruggen gebouwd in Europa door een bijzondere mix van virtual reality, kunst en fietsen.

‘De BigArtRide is een virtuele fietstocht door ons gezamenlijk cultureel erfgoed. Op deze manier bouwen we bruggen tussen Europese burgers op een opwindende en innovatieve manier', stelt Meijerink.

De BigArtRide bezocht tien Europese steden in twaalf weken van april tot juni 2016 om het Nederlands voorzitterschap van de EU te vieren. Ook is de fietstocht een onderdeel van de ‘Europeana 280' campagne die Europeanen de kans geeft om een virtuele reis te maken. Het project brengt twee deelnemers in verschillende steden in Europa samen om een virtuele fietstocht te maken waarbij ze onder meer eeuwen van Europese kunst tegenkomen.

De presentatie gaat over hoe dit unieke project tot stand is gekomen en hoe Dropstuff Media werkt aan soortgelijke media-ervaringen. 

Campus Party - Digital - Virtueel fietsen door Europese steden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-31T10:17:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.