‘Windows-phones uit de gratie bij Microsoft’

Dit artikel delen:
Nokia Windows Phone 8

Het is gedaan met Windows Phone; Microsoft legt de focus elders. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft schrapt Windows voor smartphones niet, maar geeft wel een zorgwekkend signaal af. 'We zijn volledig toegewijd aan het 4 inch scherm', bezweert Windows-baas Terry Myerson in een interview met technieuwssite The Verge. Maar, daar voegt hij aan toe: 'Er zal een tijd komen waarbij dat onze focus zal zijn, maar nu is het een lid van de familie maar niet de kern waarmee ik developer-interesse wil genereren gedurende het komende jaar'.

Windows 10 Mobile (voorheen Windows Phone in de twee voorgaande generaties) heeft dus zeker een jaar lang niet de focus van Microsoft. Bovendien valt de opmerking over de toewijding aan het kleine schermen ook toe te passen op de smartphonereuzen Android en iOS waarvoor Microsoft immers actief is met apps en services. Kortom, Windows-phones liggen uit de gratie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ons hele gezin heeft op één na inmiddels een Windows Phone. Het grootste probleem is het gebrek aan apps. Daarop grijp je steeds mis. Maar de telefoon is klasse! Jammer dat niet meer mensen dit OS hebben willen gebruiken.

@Kitty
Ze waren gewoon veels te laat. Inhalen is enorm lastig. De enige partij die het zou kunnen doen is MS, maar ze zien nu ook blijkbaar in dat het te laat is. Ik zou het wel toejuichen, maar dan hoop ik ook dat Google Android echt uitrolt op desktops/laptops. Als Apple dan nog zijn iOs en MacOS gelijktrekt, dan hebben we echt 3 ecosystemen.

Het grote voorbeeld van de smartphones is de iPhone van Apple. Android, wat voor de eerste iPhone een ander uiterlijk had, werd een kopie van de iPhone, en was een stuk goedkoper, wat de populariteit goed heeft gedaan. MS heeft met Windows Phone een andere, gewaagde, weg ingeslagen.

Onder de goedkope toestellen is Windows Phone veel beter dan Android, en in dat segment heb je geen iPhone, waardoor Windows Phone daar de meest logische keuze lijkt.

Echter, door een gemis aan Windows Phone apps gaat "men" toch voor een Android telefoon. Jammer maar helaas.

MS zou er goed aan doen om ontwikkelaars over te halen om voor hun platform apps te gaan ontwikkelen, en dat gaat alleen maar werken als MS toestellen in alle prijsklassen uit blijft brengen...

Microsoft gaat waar de klanten zijn. Of die nu een Windows Phone hebben of niet is irrelevant. Microsoft Cortona voor Android en iOS is het nieuwe Windows mobile platform.

JAMMER, al jaren gebruik ik een Lumia 1025 met een 41MB Zeiss camera. Een topper! Mijn fototoestel laat ik gewoon thuis. En Excell, Word en PowerPoint werken perfect.
De paar maanden dat ik een iPhone heb gebruikt waren een ramp. 's Middags was de batterij al op en een foto naar Photoshop halen een hele kunst.
Nu hebben we twee zure appels, Microsoft en Apple.

@Hans, de 20MB camera van de Lumia 925 is ook al helemaal geweldig. Helaas heeft mijn dochter die ingepikt als vervanging van haar Blackberry. Ik heb nu een 635 met 5 MB en die voldoet ook uitstekend. Mijn oudste zoon was de eerste van het gezin met de 920 als vervanging van zijn Blackberry. Sinds kort heeft ook mijn man een Lumia. Alleen mijn jongste zoon zit nog te twijfelen over de aanschaf. Ik adviseer hem nog een jaartje te wachten.

Lijkt me niet dat Windows zijn hele desktop omgooit ten behoeve van het windows systeem wat op de mobiele telefoon draait. Ik denk dat het merendeel van de apparaten smarphones is en dat zal Microsoft niet naast neerleggen. En verder ben ik verwonderd over de vele blije klanten recensies hier op de site.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-11T11:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.