‘Windows 10 heeft nieuwe PC-verkoop nodig’

startpagina W10

Windows 10 heeft meer nodig dan upgraders: verse hardware helpt veel meer. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft heeft zichzelf voor Windows 10 het doel opgelegd van een miljard apparaten met dat besturingssysteem. Dat forse aantal moet in een bepaalde periode worden gehaald, waarbij de Windows-maker zichzelf wat ruimte gunt: binnen twee tot drie jaar. Op de eigen Build-conferentie van dit jaar heeft Microsoft onthuld dat de 270 miljoen al is gehaald, gemeten naar gebruikers. Het is niet bekendgemaakt uit hoeveel upgraders vanaf Windows 7 en 8(.1) dat aantal bestaat, en uit hoeveel kopers van nieuwe pc’s ( convertables, tablets, enzovoorts).

De prognose is nu dat Windows 10 in het huidige tempo bij zijn eerste verjaardag (komende zomer) op zo’n 342 miljoen systemen staat. Zelfs als alle huidige gebruikers van Windows 7 overstappen, haalt Microsoft nog niet de gestelde 1 miljard stuks. Verkoop van nieuwe hardware is dus nodig. Maar de noodzaak daarvoor bestaat niet alleen uit Microsofts eigen streefaantal. Vijf jaar oude pc’s zijn technisch wel in staat om Windows 10 te draaien, maar dat wil niet zeggen dat gebruikers er dan veel mee omgaan. Analisten wijzen op het belang van ‘user engagement’ om developers aan te trekken. Windows 10 als platform heeft dus ook verse hardware nodig om aantrekkelijk te zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe zit het eigenlijk met win10 tablets, die zie ik steeds meer, die schijnen wel goed te verkopen.

Jan,
...Windows 10!
Ja, in het land van blinden is 1 oog koning - hiermee bedoel ik de thuismarkt.
De professional heeft allang afscheid genomen van W8, 8.1 en ZEKER 10.
Of is er druk mee, zoals wij...
Jan, in mijn ogen is een tablet is een elektronische ordner dus die tellen voor mij niet mee.
Wat W10 echt nodig heeft, is weggaan en nooit meer terugkomen - dat ruimt pas op en geeft de PC markt pas een enorme boost! Gamen doen de thuisgebruikers toch 'alleen' maar online en kan derhalve met nagenoeg alle besturingssystemen, zo niet dan een ander 'game' doen. Komt nog bij als iedereen van Win af is, schakelen de gamemakers HEEL snel over op een ander populair OS hoor...

W10 - kusje erop en wegwezen met die rommel.
In mijn ogen waren er - zijn er 3 perfecte Windows versies (W2K - XP en 7)
De server versie blijft voor mij uitvoering 2008 R2, echter heeft weinig te maken met PC verkoop...

Zo was een Citroen 2CV ooit een populaire auto, zelfs nu nog enorm economisch, maar wie heeft er nog 1? Er staan er nog genoeg te koop... en zijn heel wat beter als alle versies van Windows m.u.v. eerder genoemde.

Overigens heb ik laatst thuis een raam laten vervangen, wist niet eens dat i stuk was - de glaslapper wees me erop - 'n upgrade noemde hij dat - wassen noemt i updat'n, doen we gelukkig wekelijks riep hij nonchalant over zijn schouder met een grote glimlach.

Het spijt me Jasper, maar XP als "perfekt" betitelen betekent dat je van Operating Systems geen hout verstand hebt.
Die tablets die ik tegen kom met Win10 zijn voor zakelijk gebruik. Wie de moeite neemt om Win 10 te leren kennen ziet snel genoeg dat het een zeer bruikbaar OS is en dat MS je tenminste de mogelijkheid biedt om je systeem zo in te richten dat het op gebied van privacy acceptabel is, zelfs veel beter als bij Android.

De tendens is meer en meer "cloud-georienteerd" werken, ook als dat meestal gewoon betekent via een webinterface een webapplikatie draaien, daar kun je tablets goed voor gebruiken, ook en juist die met Win 10.

Jan,
Mooi verhaal(tje), maar schijnbaar heb je geen notie van wat Windows allemaal kan / kon. Voor zijn tijd was Windows XP na SP2 en 3 (met name SP2) het beste wat er te verkrijgen was voor de PC boost (lees: personal computer) - of had je (jij dus) toen al een homo-huwelijk? Derhalve had o.a. XP een enorme boost voor de PC verkoop. En daar gaat het artikel over. "Windows 10 heeft nieuwe PC-verkoop nodig"

Zo heeft ook mijn fotorolletje een nieuwe camera nodig.

Maar goed, in jouw geval kun je het ook omdraaien.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.