‘iOS-koppeling helpt macOS Sierra aan marktaandeel’

Dit artikel delen:
iOS en OS X

Apple benut iOS sluw om macOS Sierra meer aan de man te brengen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple versterkt de koppeling tussen zijn veelgebruikte iOS en zijn computerplatform om laatstgenoemde aantrekkelijker te maken. macOS (voorheen OS X) krijgt in de aankomende Sierra-versie meer continuïteit met iPhones en iPads. Google’s Android heeft weliswaar een groter marktaandeel dan iOS, net zoals Microsofts Windows meer gebruikers heeft dan OS X, maar beide missen ‘de andere kant’ van de continuïteitsschaal. Google’s Chrome OS is klein en Microsofts Windows 10 Mobile (voorheen Windows Phone) is zeer klein.

Het zogeheten halo-effect is al bekend van de oude iPod (toen nog met mini harde schijf erin). De forse verkoopaantallen van die digitale muziekspeler hebben de Mac-verkoop toen gestuwd. Apple herhaalt die strategie nu met de uitbouw van Continuity voor iOS en macOS. Meest onderschat daarbij is wellicht het Universal Clipboard, dat werk en privé aanmerkelijk kan vergemakkelijken. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is niet nieuw, dit is al jaren het geval.

Apple is altijd al goed geweest in integratie, het goed laten samenwerken van verschillende onderdelen.

Dat is zo met de computers en devices die ze uitbrengen, de software is goed geïntegreerd met het OS, en het OS maakt optimaal gebruik van de hardware.

Dat is ook zo met de software, zo kun je bijvoorbeeld in iMovie (een applicatie om je films mee te editen) makkelijk foto's (en filmpjes, die maak je tegenwoordig ook met je fotocamera) uit iPhoto en muziek uit iTunes halen. "Vroeger" brandde je dan het resultaat met iDVD op een schijfje (met menu's en al), alleen dat doen we tegenwoordig niet meer.

De integratie tussen de verschillende (Apple) apparaten is ook al jaren prima geregeld. Via iTunes krijg je (al 15 jaar) heel simpel muziek op je iPod. Omdat iTunes op de PC een ramp is, en het op een Mac soepel loopt, heeft dat al tot veel Mac kopers geleid.

Deze discussie gaat over Handoff (https://www.iphoned.nl/tips/handoff-iphone-mac/ ). Dat is niet nieuw, dat bestaat al bijna 2 jaar, sinds iOS 8. Het werkt "out of the box", dus zonder dat je als een system engineer allerlei dingen op systeemniveau moet instellen. Soms werkt het onverwacht. Zo ging m'n Mac zomaar over, bleek dat iemand mij belde, terwijl mijn iPhone op stil in de keukenla lag. Dat werkt overigens (gelukkig) alleen als iPhone en iMac (en iPad, daarop werkt het ook) op hetzelfde LAN zitten.

Het ecosysteem van Apple werkt goed. Als je je daar prettig bij voelt, dan koop je mogelijk meerdere Apple producten, en als je dat niks vindt, dan kies je voor iets anders, maar dan haal je nooit de ervaring die je met Apple producten kunt hebben. MS Continuity werkt vergelijkbaar met Handoff, alleen heeft MS nog niet helemaal door dat een telefoon niet het beste apparaat is om Word op te draaien...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-29T08:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.