‘Microsoft Edge heeft accu-troef in handen’

Dit artikel delen:
Microsoft Edge

Microsofts nieuwe browser heeft een belangrijk voordeel: batterijbesparing. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Lange tijd heeft Microsofts webbrowser het simpele voordeel gehad van Windows. Internet Explorer (IE) zit immers ingebouwd in dat marktdominante pc-besturingssysteem. De gloednieuwe Microsoft-browser Edge komt ook mee met Windows, maar dan alleen in de nieuwste versie 10. Daarbij heeft IE op oudere Windows-versies al fikse concurrentie van Mozilla’s Firefox en vooral van Google’s Chrome.

Edge zit dus in een lastig parket, maar Microsofts nieuwe browser heeft een belangrijk pluspunt: batterijbesparing. Toenemend mobiel computergebruik geldt echt niet alleen voor smartphones of tablets. Pc’s blijven een rol vervullen en elke accubesparing is daarbij van belang. Logisch dus dat Microsoft nu het lagere energieverbruik van Edge belicht in vergelijking met Chrome, Firefox en Opera. Volgens tests van Microsoft zelf houdt Edge het met videostreaming respectievelijk 70, 43 en 17 procent langer vol dan die concurrenten. Een krachtige troef. Wat vind jij?

Zie hier de videostreaming duurtest van Microsoft:

Microsoft Edge Experiment: Battery Life

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja Edge verbruikt minder stroom, alleen niet zoveel minder als Microsoft doet voorkomen. De waarschijnlijk de grootste reden waarom Edge minder stroom gebruikt is omdat er veel minder in de browser zit. Met Edge kun je veel minder. Ik heb vergelijkbare tests gezien en de verschillen zijn veel kleiner. Daarnaast is Edge een kreupele browser die ook nog eens systeemafhankelijkheden heeft. Je kunt vooraf niet voorspellen of de Edge browser iets correct of niet correct kan laten zien omdat Edge dus afhankelijkheden heeft. Het is een half product en de helft die er is is in mijn ogen ook vrij brak.

Hi Jasper,
Zolang ik een beeldscherm nodig heb om Edge te kunnen gebruiken maakt het mij niet zoveel uit...
De meeste stroom wordt volgens mijn accu app verbruikt door het scherm, daarna door de updates van de geinstalleerde app's, wifi en netwerk zoeken (Achterhoek).

Begrijp me goed, het is mooi dat ze het stroomverbruik willen minderen, echter ik geloof niet dat een browser daar veel (lees: VEEL) aan kan bijdragen.

Ben het overigens met Henri eens.
Edge werkt in mijn ogen als een vlek op een glazen tafel, je blijft poetsen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-30T08:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.