‘AR wordt een verkeersprobleem’

Foto: Syafiq Adnan/Shutterstock.com

De hype rond AR-app Pokémon Go brengt een verkeersprobleem aan het licht. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ‘uitvinding’ van aparte paden voor smartphone-verslaafden, zoals ingevoerd in bijvoorbeeld China en Thailand maar ook dichterbij in België, wordt ondermijnd door augmented reality (ar). De hype rondom de mobiele ar-game Pokémon Go maakt duidelijk dat verslaving aan mail, notificaties, social media, en meer slechts het begin is. Augmented reality brengt gebruikers letterlijk en figuurlijk van het pad. Verkeersproblemen - concreet: verkeersveiligheidsproblemen - liggen in het verschiet. Wat vind jij?

Pokémon Go valt overal te spelen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het vraagt om betere devices, kijken op je smartphone terwijl je loopt of rijdt is niet verstandig.
Een echt doorkijk-device (bril, voorruit?) is nodig en ook dan moet je nog afspreken hoeveel zicht je op de werkelijkheid moet houden. Zoals de plaats van verkeersborden en verwijzingsborden is gestandaardiseerd, zo zou je in het verkeer ook de plaatsing van informatie moeten standaardiseren. Dan is het geen zoeken meer dat teveel tijd kost, maar in een soort reflex neem je informatie tot je.

Ik las onlangs dat mensen zelfs al over het spoor lopen op jacht naar pokemon ... als je zo dom (sorry, een ander woord heb ik er niet voor) bent, dan mag van mij het Darwinisme hoogtij vieren.

Anders wordt het helaas in de auto, als je daar meer bezig bent met je smart device dan met rijden, dan is het wat mij betreft gewoon rijbewijs + auto innemen. Die bestuurders vergeten blijkbaar dat je met 50km/u (of meer) in zo'n auto best wel een dodelijk projectiel bent voor de achteloze fietser

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-19T08:12:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.