‘Android-updatebeleid is in publiek belang’

Android

Het Android-updatebeleid van fabrikanten moet openbaar worden gemaakt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het beleid van smartphone- en tabletfabrikanten voor Android-updates is een zaak van publieke ict-veiligheid en dient dus duidelijk en openbaar te zijn. Het updatebeleid - of eigenlijk: het gebrek daaraan - is niet iets dat verborgen in supportvoorwaarden moet zitten of dat overgelaten moet worden aan de willekeur van leveranciers (oem’s) en telecomaanbieders.

Google zit hier ook mee in zijn maag en overweegt maatregelen. De Android-maker denkt er volgens ingewijde bronnen van Bloomberg over om een ranglijst op te stellen van de updateprestaties van toestelmakers. Dit moet de bedrijven onderaan de lijst onder druk zetten om beter werk te verrichten wat updates betreft. ‘Naming & shaming’ van oem’s gaat echter niet ver genoeg. Naast toestelmakers zijn ook telco’s een barrière voor updates. Verder zou zo’n bredere lijst gewoon open en bloot op een goed zichtbare site moeten staan, 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit lijkt me geen discussie. Ja, dit updatebeleid moet openbaar zijn!

Prima idee. Daarna deze lijst onder de aandacht brengen van de consument. En duidelijk maken wat het gevaar is van het ontbreken van updates. Hoe zou dat het beste kunnen? Hoe krijg je de informatie bij de potentiële koper?

De volgende fout zou voor potentiële kopers eigenlijk genoeg moeten zijn om nooit meer een Android toestel te kopen als je niet de garantie kunt krijgen dat fouten zsm worden opgelost:
https://tweakers.net/nieuws/114373/android-toestellen-met-qualcomm-chips-bevatten-ernstige-kwetsbaarheid.html

Dat houdt in dat er hooguit Nexus toestellen worden verkocht, en verder helemaal niks meer...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-01T08:07:00.000Z Jasper Bakker