‘De iPad heeft een makeover nodig’

Dit artikel delen:

De iPad krijgt volgens geruchten een flinke redesign. Hoog tijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De evolutie van de iPad valt kort samen te vatten als dun, dunner, dunst. Natuurlijk, in die dunne behuizing is steeds krachtigere hardware (van cpu, gpu en diverse sensors) ingebouwd. En daarnaast is met de overstap naar de hoge resolutie van Retina-schermen ook een flinke verbetering doorgevoerd. Maar verder is de iPad eigenlijk wel de iPad. Ongeacht of het nu een normale, een mini of de maxi van de Pro-variant is.

Daarmee onderscheidt de iPad zich niet zo heel veel van zijn voorgangers. Bovendien onderscheidt het Apple-apparaat zich ook niet zo veel van zijn Android-concurrentie. Volgens verse geruchten krijgt de iPad een 'revolutionair redesign', en wel in 2018. Hoogste tijd dat de iPad een nieuwe gedaante aanneemt. Zoals eerder bijvoorbeeld de iMac al gezichtsbepalende transformaties heeft doorlopen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben heel tevreden over de vorm-factor van de iPad. De gewenste verandering zit in mijn ogen vooral in de software.

Heb overigens ook een android tablet, maar android op de tablet blijft toch altijd labiel. Sommige apps (bijv. buienradar of minecraft) maken de tablet trager ondanks dat ik ze uit het geheugen weggooi, ik moet dan opnieuw opstarten.

De iPad blijft voor mij toch vooral een speeltje - ik gebruik het ding voor de krant, wat brwosen op het internet en wat spelletjes. Ik zou er dolgraag ook gebruik van kunnen maken voor studie en/of werk, maar daarvoor is het Apple ecosysteem domweg te gesloten. Een prettige tekstverwerker en een soepele overgang over en weer tussen iPad en Linux (en desnoods Windows) graag. Serieuzer werk op de iPad is wat mij betreft te omslachtig, en datvindt Apple zelf ook gezien de inhoud van de AppStore. Maar ik zie Apple daar niet echt iets in veranderen, dus ik ga binnenkort over op een android tablet - dat lijkt me met alle mogelijke gebreken (die vaak snel worden opgelost of waarvoor een beter alternatieve app te vinden is) toch een handiger ding.

Serieus werken doe je niet met een iPad. Je hebt overzicht nodig, dus een desktop met 1 of 2 schermen. En dat doe je niet op een speeltje met een marginaal schermpje.

@Evert van Dijken: dit hangt m.i. heel erg af van het soort werk. Een servicemonteur bijvoorbeeld die handleidingen op de tablet kan raadplegen, en eventueel foto's moet maken van het te repareren object kan goed uit de voeten met een tablet.

Ik vind de orginele formfactor nog steeds de meest ideale. De iPad kan zeker goed gebruikt worden als werk tablet. Immers MS office is er op te gebruiken en er zijn ook redelijke wat mogelijkheden om data en documenten tussen apps of cloud te importeren-exporteren. Echter de iPad aansluiten op een of meer externe schermen is niet mogelijk. Als de iPad wat meer mogelijkheden overneemt van de Surface ( dus meer richting macbook air) dan krijg je een goed flexibel device wat je overal kunt gebruiken.
Android mist de veiligheid en stabiliteit. Ik merk naast het gebruik van android en ipad dat de ipad nog steeds prettiger is. Ondanks dat ik de drie platvormen ( windows 10 surface Pro, Android & iOS) in de toekomst meer wil gebruiken. De Surface Pro 4 stylus en iPad Pro met pencil zijn echter voor mij wel toekomst devices met de meeste mogelijkheden en kracht. Waarbij de eerste met extra schermen goed werkt en bestaande programma's en de iPad Pro weer een betere pen ervaring geeft. Als al het goede van deze apparsten worden samen gevoegd heb je het beste product van het moment.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-22T08:15:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.