‘HPE's verkoop software aan Micro Focus verrassend’

Deal handen schudden overname

HPE lijkt tegen de trend van software-defined in te gaan met zijn software-afstoot. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

HPE (Hewlett-Packard Enterprise) verkoopt het gros van zijn softwarebusiness in een complexe deal met Micro Focus. Dat Britse bedrijf krijgt zogenoemde ‘non-core software assets’ in een afstoot-fusie-constructie met een waarde van zo’n 8,8 miljard dollar. HPE concentreert zich voortaan op kernsoftware voor het Gartner-begrip van Hybrid IT.

Daar horen application delivery management, big data analytics en enterprise security niet bij, want die gaan naar Micro Focus, meldt persbureau Bloomberg. Ceo Meg Whitman spreekt van “fantastische assets, alleen zijn ze niet core voor onze strategie”. HPE behoudt wel zijn Cloudsystem-merknaam, de Oneview-beheersoftware, de open cloudsoftware Helion Openstack en zijn producten voor software-defined storage en software-defined networking. Het lijkt er dus op dat HPE zich meer richt op ‘Mode 2 IT’ dan op ‘Mode 1 IT’ in Gartners Hybrid IT-model. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze zijn dus weer terug bij af (voor 1999). Een bedrijf dat ICT infrastructuur ontwerpt en maakt voor de enterprise markt (servers, storage en networking). Daar ook goed in is. Openview is al tientallen jaren een goed produkt. Maar HP is te laat met cloud in mijn optiek. Er eigenlijk maar 2 hele grote spelers op deze markt Amazon (AWS) en Microsoft (Azure). Wellicht dat Google het nog net redt om daar echt iets in voor te stellen. De rest is te laat. Wat ze afstoten was zo HP oneigen, dat het een goede zet is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-13T08:12:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.