‘Apple verrast met upgrade Apple Watch 1’

De Apple Watch 2 is onthuld, maar tegelijk is het vorige model vernieuwd. Verrassend. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple heeft niet alleen de tweede generatie van zijn smartwatch onthuld, wat al was verwacht. Het bedrijf uit Cupertino (Californië, VS) weet hierbij toch nog enigszins te verrassen. De Apple Watch 2 is vanzelfsprekend beter, krachtiger, enzovoorts. Verrassing één is dat het nieuwe model qua uiterlijk niet valt te onderscheiden van de eerste generatie. Verrassing twee is dat die voorganger ook een upgrade krijgt.

Het betreft een milde upgrade: de processor is een nieuw, sneller exemplaar en daarnaast krijgt de 1 ook een nieuwe grafische chip. Een milde upgrade maar wel één waardoor valt te spreken van een Apple Watch 1.5. Het lijkt wel on-Apple om zo een tussencategorie te scheppen in plaats van het oude model aan te houden ongewijzigd qua specs, maar goedkoper qua prijs. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Apple Watch is de best verkopende smart watch. Toch zijn de verkochte aantallen voor Apple-begrippen laag. Apple doet nauwelijks aan het verlagen van prijzen, maar het verkopen van het oude model tegen een lagere prijs is wel vrij gangbaar.

Door het oudere model, wat dus echt een 1.0 versie was, een goede update te geven, kunnen kopers daarvan nog jaren genieten van hun slimme horloge, en kopen ze hopelijk te zijner tijd weer een nieuw exemplaar van Apple. Kopers van een 1.0 model zijn mogelijk minder tevreden, waardoor ze een paar jaar later hun horloge niet vervangen door een nieuwe Apple Watch.

Ik denk dat Apple met de Apple Watch 1.5 hoopt dat dit veel twijfelaars over de streep trekt, waardoor de verkopen meer richting de aantallen van de iPhon en iPad gaan.

Voor mij maakt het allemaal niet uit, ik heb nog geen reden kunnen bedenken waarom ik een slim horloge, van welk merk dan ook, nodig zou moeten hebben.

Ik draag al jaren een slim horloge, niet van Apple maar Pebble. Inmiddels ben ik toe aan de derde generatie. Waarom? gewoon omdat ik het leuk vind.
Maar je ziet hier wel terug dat de ontwikkeling van de hardware en firmware/software nog niet helemaal klaar is. Vergelijk het een beetje met de oude IBM pc met grote floppies versus de mobiles/tablets en laptops van tegenwoordig.
Dus reden genoeg om met een sneltreinvaart met name de hardware fysiek te upgraden. Betere schermen (kleur, leesbaarheid, animaties), langere batterijduur (Apple 1 dag, Pebble inmiddels 10 dagen).
Software kan wel online automatisch, hardware kan helaas nog niet worden gestreamd (voor zover ik weet).
Dus dat Apple haar 1.0 hardware een upgrade geeft kan ik mij wel in vinden. Het feit dat dat ongewoon is lijkt mij niet zo relevant. Apple stond toch zo bekend om haar klantbenadering? Wellicht willen hun klanten dit wel :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-14T08:01:00.000Z Jasper Bakker