‘SF-films en series leveren nieuwe ICT-generaties op’

Vliegende schotel

Science fiction op tv en in films levert vers bloed op voor wetenschap en ict. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het vroeger wel gehekelde genre van science fiction (SF) heeft dankzij tv-series en films als Star Trek vele huidige wetenschappers, ingenieurs en ook ict’ers opgeleverd. Zij zagen de toekomst; hun eigen toekomst in techniek, dankzij de verzonnen futuristische techniek.

Sommige van de huidige doorbraken en ook zaken die we nu als alledaags zien, zijn ooit voorgesteld (als fictie) in SF. Dankzij tv en film is de boodschap veel verder verspreid. Zo heeft de oorspronkelijke Star Trek-serie uit de jaren zestig veel techneuten van nu geïnspireerd. Welke huidige entertainment gaat de volgende generaties prikkelen, aansporen en tot professionele bloei laten komen? SF gaat vast vers bloed opleveren voor wetenschap en ict. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geinspireerd raken is een. Realisme in de weg er naartoe is wat anders.

In veel SF, maar ook hedendaagse fictie walsen ze wel heel makkelijk over allerlei natuurkundige en scheikundige wetmatigheden heen. Wat ICT betreft zie ik de meest complete onzin in TV-series en films.

Laten we de inspiratie gebruiken om "echte hedendaagse problemen" als een stip op de horizon te zetten. Daar leent SF zich prima voor. Daarna weer terug met de voeten op aarde en met kleine stapjes dit stip proberen te bereiken. Overigens elk jaar eens kijken of die stip nog uberhaupt ergens op slaat.

Ik heb in mijn jeugd heel wat sf boeken gelezen en ja ik ben icter. Vooral de eerste echte generatie sf, zoals Asimov enz. niet de fantasie van tegenwoordig Vooral het out of the box denken van deze schijvers vind ik erg inspirerend. Juist een stip op horizon is waar mensen van dromen, met kleine stapjes krijg je geen of weinig innovatie alleen verbetering.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-21T07:53:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.