Managed hosting door True

Discussie

‘Yahoo-hack heeft grotere reikwijdte dan gedacht’

 

De massale Yahoo-hack raakt meer dan alleen die gevallen webpionier. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het lijkt haast geen nieuws meer: de cyberinbraken waarbij tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen accountgegevens worden buitgemaakt. Maar de kwakkelende webpionier Yahoo weet de aandacht stevig naar zich toe te trekken met een nieuw record. Maar liefst een half miljard gebruikersaccounts zijn gecompromitteerd.

Toegegeven, de wachtwoorden zijn versleuteld, wat een goede zaak is. Aan de andere kant: de hack stamt uit 2014, wat een slechte zaak is. Kraakkracht voor encryptie kan namelijk een kwestie van tijd zijn. Daarnaast gaan er berichten rond dat de credentials van zo’n tweehonderd miljoen Yahoo-account al in 2012 zijn gestolen. Erger nog is de reikwijdte van de Yahoo-hack, die bijvoorbeeld ook klanten van Sky en BT (British Telecom) raakt. Zij zijn eigenlijk Yahoo-gebruikers, net als Flickr-gebruikers en andere internetconsumenten wereldwijd. De Yahoo-hack heeft vergaande gevolgen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5844921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Het yahoo account wordt in een aantal gevallen voor content opslag als foto's gebruikt. Het Flickr account bijv.
Dit is dus niet zo'n prettig nieuws voor hen die onder hun Flickr account exclusief en privaat foto materiaal hebben opgeslagen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×