‘BlackBerry maakt zinnige keuze’

Dit artikel delen:

BlackBerry stopt met eigen hardware, wat jammer maar slim is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Smartphonepionier BlackBerry stopt ermee; wat zijn eigen hardware betreft. De al jaren slinkende firma snijdt nu hard in zijn operations en houdt het voortaan bij alleen software. Jammer, voor de optimisten, de fans en de CrackBerry-junks zoals Kim Kardashian. Maar slim voor (en van) het kwakkelende Canadese bedrijf.

Ceo John Chen houdt niet koppig vast aan het verloren verleden en stopt met de eigen hardware. Overigens is dat geen verrassing want de topman heeft vorig jaar al een deadline gegeven aan de verlieslijdende hardware-activiteit. BlackBerry vermijdt zo in ieder geval het dwaalspoor van gevallen concurrenten Nokia en Palm. Of BlackBerry’s software-only strategie wel voor redding gaat zorgen, valt nog te bezien. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat werd tijd. Op een op andere manier wist iedereen dat BB geen voet aan de grond meer ging krijgen, behalve BB zelf. Deze "zinnige keuze" komt 5 a 10 jaar te laat.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-13T08:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.