‘Mozilla heeft zich teveel laten afleiden’

Dit artikel delen:

Firefox-maker Mozilla had teveel ijzers in het vuur. Dat wreekt zich nu. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Mozilla Foundation, vooral bekend van webbrowser Firefox, heeft teveel andere projecten opgezet waardoor het de weg kwijt is geraakt. De negen jaar oude mailclient Thunderbird is eerder al losgelaten en die software wordt elders ondergebracht. Maar naast Thunderbird heeft Mozilla nog tijd, moeite en mankracht gestopt in diverse andere projecten.

Zo heeft het geflopte eigen smartphonebesturingssysteem annex webplatform Firefox OS veel middelen opgeslokt. Na jaren ontwikkelwerk en markt-zoeken is Firefox OS niet meer. Verder is er nog het aanhouden van Firefox voor de verlaten Windows-versies XP en Vista. Mozilla trekt nu de stekker uit deze afleidingen en wil nog andere zaken afbouwen, maar het doet dat noodgedwongen en rijkelijk laat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is toch niet anders als bij de anderen, Google heeft ook al het nodige afgestoten.

Nog steeds vindt ik Firefox de browser waarbij ik me goed voel, IE/Edge is er niet op Linux, Chrome is mij te veel Google, Opera is momenteel ook heel bruikbaar en Konqueror is iets voor liefhebbers. Andere zie ik op Linux niet als werkbaar alternatief.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T07:58:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.