Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Firefox OS zoekt onderkant van de markt op’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over smartphonebesturingssysteem Firefox OS dat met een aparte uitvoering mikt op ‘ouderwetse’ form factors zoals sliders en (uit)klaptelefoons.

Open source stichting Mozilla maakt een aparte variant van Firefox OS voor een nieuwe reeks aan smartphones, die in ‘ouderwets’ jasje steken. De in 2016 te verwachten toestellen komen in form factors van gsm’s vroeger: (uit)klaptelefoons en sliders, naast het tegenwoordig overheersende slate-ontwerp van touch-screen toestellen.

Mozilla werkt hiervoor 
samen met de Japanse telco KDDI, het Zuid-Koreaanse LG, het Spaanse Telefónica en het Amerikaanse Verizon Wireless. Doel van deze samenwerking is het maken van gemakkelijk te gebruiken telefoons die een balans vormen tussen de eenvoud van basistelefoons (voor gesprekken en sms-berichten) en de meer geavanceerde mogelijkheden van een smartphones (zoals apps, content, navigatie, muziekspelers, camera’s, lte, e-mail en webbrowsen). Firefox OS zoekt hiermee dus zijn heil in de onderkant van de markt, waar aloude Nokia-gsm’s nog altijd veelgebruikt zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-03T07:58:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.