‘De PC is deel van het meubilair geworden’

Surface Studio

Ondanks recente aankondigingen van Microsoft en Apple is de pc saai en grijs geworden. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De computer voor persoonlijk gebruik is een alledaags, gewoon en dus ook saai ding geworden. Pc-koning Microsoft en pc-pionier Apple doen wel flink hun best om hun respectievelijke computerplatformen weer sexy te maken. Zo heeft de Surface-tablet van Microsoft wel de diverse pc-producenten wel tot imitatie - en enige eigen innovatie - gebracht. De recent onthulde Surface Studio doet er nog een schepje bovenop. Apple zoekt het met de Touch Bar op zijn nieuwe MacBook Pro in een andere hoek.

Daarnaast komen bijvoorbeeld HP Inc. en Samsung met - letterlijk - nieuwe vormen. Zij brengen nu desktop-pc’s vermomd als speaker (naar voorbeeld van Apple’s kokervormige Mac Pro?). HP probeert het ook met een stapelbare modulaire pc, wat concurrent Acer vorig jaar al heeft gebracht. Toch boekt dit alles niet het gehoopte resultaat: de opwinding blijft uit. Logisch, want de pc is gewoon onderdeel van het meubilair geworden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De PC is inmiddels zo klein dat dat geen probleem is, het beeldscherm blijft net als een TV een groot zwart vlak, daar is weinig aan te doen en weinig mee te doen.
Als je een beetje ergonomisch wilt werken moet dat ook nog op een bepaalde hoogte staan met een behoorlijke stoel, uiteindelijk wordt het "funktie voor vorm".
Daar zit ook de kracht van tablets, die stop je in een laatje als je die niet gebruikt.

PC's zijn standaard, makkelijk vervangbare, apparaten geworden. Vrijwel iedereen heeft een computer nodig, voor werk, school, privé, ..., en welke je kiest wordt steeds minder belangrijk. Voor PhotoShop heb je al lang geen Mac meer nodig, en uit nieuwsgroepen downloaden gaat op een Mac of een Linux bak net zo eenvoudig als op een PC.

Sommigen hebben een "light" computer nodig, en die kunnen volstaan met een tablet (zolang dat geen low end tablet is).

Wil je dat klanten jouw PC kiezen, dan moet je iets unieks bieden. Een MS convertible of een MacBook Pro met touchbar. Hoe nuttig dat voor jou is, hangt van jou af!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-16T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.